top of page
  • Writer's pictureDirk Houtveen

Pulled Wildzwijn met Zoete Aardappel

Het zijn nog steeds Wild weken, en dit keer een “spin off” van Pulled Pork. We gaan dit heerlijke broodje bereiden met Wildzwijn en traditionele Coleslaw.


Recept voor 12 porties.


Ingredienten:

2.5 kg. Wildzwijn Procereur

1 pot. All Brine 475 ml. (www.rookovens-online.nl)

4 et. Maple Syrup

6 et. Southern Dutch BBQ Rub (Touch of Sweet)

500 gr. Zoete Aardappelen

6 st. Grote witten bollen

200 gr. Geraspte Rode Kool

200 gr. Geraspte Witte Kool

200 gr. Geraspte Wortelen

4 et. Witte Wijn Azijn

4 et. Mayonaise

2 et. Suiker

4 et. Sweet Baby Rays BBQ Saus – Hickory and Brown Sugar

4 et. Sweet Baby Rays BBQ Saus – Sweet and Spicey

Verse Peper

Grof Zout

Aluminiumfolie

Olijfolie

Bereiding:

Bereid de BBQ voor op een langdurig Low & Slow sessie. Neem houtskool die langdurig meegaat. (bijvoorbeeld West or South African Houtskool van Flames and Flavour). Begin op tijd met voorbereiden. Deze Rook/BBQ sessie kan soms oplopen naar 12 uur of zelfs meer. De temperatuur van de BBQ moet tussen de 110 en 115 graden zijn. Haal de procereur een uur van te voren uit de koelkast en laat deze op kamer temperatuur komen. Mix de All Brine met 2 et. Maple Syrup en injecteer deze kruislings in de procereur met een Flavor Injector. Rub de procereur in een zoetige BBQ rub. Ik heb gekozen voor Southern Dutch BBQ Rub. Lekker zoetig en heerlijk bij dit gerecht. Als de BBQ zijn temperatuur heeft bereikt, doe er 2 Cherrie Wood Chunks bij voor heerlijke rook aroma. Plaats de procereur op de BBQ, (vergeet niet een lekbak eronder te zetten) en gaar deze voor 5 uur. Mix de Sweet Baby Rays BBQ Saus en lak de procereur daarmee in. Je kan natuurlijk ook je eigen mix van BBQ saus gebruiken. We pakken vervolgens de procereur in met 3 lagen aluminium folie en plaatsen ‘m terug op de BBQ. Steek de temperatuur meter in het midden van de procereur en wanneer deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 92 graden dan is deze zo goed als klaar. Om dit te testen, neem een sateprikker en prik deze in verschillende delen van de procereur. Gaat de prikker zonder weerstand in het vlees dan is deze klaar. Haal het vlees van de BBQ en laat deze minimaal 45 minuten rusten. Met vleesklauwen (Bearclaws) gaan we nu het vlees shredden. Ik hou er wel van om wat grove stukken in te laten, om zo wat meer rustiek in het broodje te creeëren. Mix de overgebleven BBQ Saus door het vlees en de Pulled Wildzwijn is klaar.


Tijdens het garen van de procereur kunnen we de voorbereidingen treffen voor de rest van het gerecht. Mix de geraspte witte, rode kool en de wortelen in een grote schaal. Voeg wat zout hieraan toe en wacht 10 minuten. Lek de mix nu goed uit, zodat zoveel mogelijk vocht uit de mix verdwenen is. Voeg nu de witte wijn azijn, mayonaise en suiker er aan toe. Mix alles door elkaar en voor meer smaak voeg peper eraan toe. Plaats de Coleslaw of minimaal 2 uur in de koelkast. Maak de zoete aardappelen schoon, maar laat deze in de schil. Kook de aardappelen voor 15 minuten en laat deze afkoelen. Als deze afgekoeld zijn maak er patatjes van. Nadat de procereur klaar is, stoken we de BBQ naar 250 graden. Smeer de zoete aardappel patatjes in met olijfolie en grill deze af op de BBQ met wat grof zout. Snij de witte bolletjes doormidden en grill deze eventjes mee. Alle ingrediënten voor een fantastisch brood Pulled Wildzwijn zijn nu klaar.


Vul het broodje rijkelijk en met een heerlijk donker biertje komen alle smaken helemaal tot zijn recht.


Eet smakelijk …

82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page