top of page
  • Writer's pictureDirk Houtveen

Buikspek met Appel

Updated: Sep 16, 2020

Een heerlijk gerecht voor de op de BBQ. Low en Slow roken met appel hout en afmaken

onder de gril voor die heerlijke crackling.


Ingredienten:


1 kg. Buikspek

2 Uien

2 Granny Smit Appels

Verse Tijm

Lijnzaadolie

Grof Zout

Peper

1 Potje Appel Compote

Appel Rookhout


Bereiding:

Neem een gietijzeren skillet of, als je deze niet hebt, een bakplaat en vet deze in met lijnzaadolie.

Snij de uien in plakken van ongeveer 1 cm en doe het hetzelfde met de appels. Plaats deze in de skillet of bakplaat. Dep de buikspek af met keukenrol en kruid de onderzijde met peper en zout.

Snij een diamant patroon op de vet zijde en kruid deze goed in met zout en peper. Je zou ook bijvoorbeeld ook een lekker rub hiervoor kunnen gebruiken. Plaats de buikspek in het midden van de skillet of bakplaat en het laatste wat we er aan toe gaan voegen is verse tijm. Verwarm de BBQ tot 130 graden en zet de skillet of bakplaat indirect op de BBQ. Neem wat appel rookhout voor die extra aroma en smaak. Laat de buikspek nu ongeveer 3 a 4 uur garen tot je een kerntemperatuur hebt van 80 graden. Laat de buikspek nu rusten voor 20 minuten.


Crackling:

Zet de oven / grill aan om het vet heerlijk knapperig te maken. Haal de appel, uien en tijm van de skillet / bakplaat en zet de buikspek onder de grill. Blijf er bij. Dit duurt meestal minder dan een minuut. Haal de buikspek nu uit de oven laat deze nog eens rusten voor 10 minuten.

Neem een ruime eetlepel Appel Compote en smeer dit op je bord. Snij de buikspek in een plak van 4 cm plaats deze in het midden van de Appel Compote. Garneer deze af met wat aardappelpuree en wat groenten.

Eet smakelijk …

146 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page