top of page
  • Writer's pictureDirk Houtveen

Thaise Vispotje

Dit vispotje is mijn favoriet. Rijk van oosterse smaken en de frisheid wat de zee te bieden heeft. Stuk stokbrood erbij en lekker dippen in dit heerlijk goedje. Yummmmm !!!


Aantal personen: 4 / Bereidingstijd 45 min.


Ingrediënten:


2 kg. Mosselen

1 pond Grote garnalen

1 pond Coquilles

2 dl. Droge witte wijn

4 dl. Kokosmelk

5 st. Knoflook teentjes

2 st. Wortelen

2 st. Sjalot

3 et. Koh Thai Rode Curry Pasta

2 st. Citroen

15 g Bieslook

2 tl. Oregano

1 tl. Chili vlokken

2 tl. Gerookte Paprika Poeder

1 bos Verse Koriander

3 st. Bosui

Olijfolie

Peper en Zout


Bereiding:


Maak de mosselen schoon met koud water. Mosselen die kapot zijn of niet meer dicht gaan gooi deze dan weg.


Snij de knoflook, sjalotjes zeer fijn en de wortelen wat grover en fruit deze aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg als laatste wat grof gesneden bosui hieraan toe en bak deze voor 5 minuten op een laag vuurtje.


Verhit de kokosmelk in een hoge pan op een laag vuurtje, meng de gefruite knoflook, sjalotjes, wortelen bosui, bieslook en oregano, en de Koh Thai rode curry pasta. Voeg de wijn hieraan toe en roer alles goed door elkaar. Zout en Peper voor wat meer smaak. Als laatste gaan de mosselen in de pan. Alles op een laag vuurtje voor +/- 8 minuten.


Pel de grote garnalen en maak deze goed schoon. Doe de garnalen in een kom en voeg de chili vlokken, gerookte paprika poeder, peper, zout en een scheutje olijfolie toe. Roer alles door elkaar. Bak de garnalen op een hoog vuur met wat olijfolie mooi gaar. Zodra deze gaar zijn voeg deze toe aan de pan met mosselen en roer deze 1 keer door.


Nu zijn als laatste de coquilles aan de beurt. Kruid deze met alleen peper en zout. Gebruik dezelfde koekenpan, waar de garnalen gebakken zijn, en zet deze met wat olijfolie op een hoog vuur. Zodra de olijfolie op temperatuur is, schroeien we de bovenzijde en onderzijde voor 2 minuten dicht. Voeg deze daarna toe aan de mosselpan.


Als laatste, om de structuur en smaak te bewaren, voegen we veel grof gesneden koriander erdoor heen en plaatsen halve citroenen voor de ultieme citrus kik.


Eet Smakelijk ...

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page