top of page
  • Writer's pictureDirk Houtveen

Kip Courgette Balletjes in Tomaten Basilicum Saus

Deze Kip Courgette Balletjes zijn een van de sappigste, meest smaakvolle balletjes die je ooit zult proeven. Je kunt deze serveren in je pasta, als voorgerecht of heerlijk voor bij de borrel.

Voor 6 personen / Bereidingstijd: 1.15 uur


Ingredienten:


Kip Courgette

200 gram Courgette

500 gram kip gehakt

1 ei (licht geklopt)

60 gram Paneermeel

60 gram Geraspte Parmezaanse Kaas

2 teentjes knoflook (zeer fijn gesneden)

1 eetlepel Peterselie (fijn gesneden)

1 eetlepel Gedroogde Basilicum

Zout en Peper


Basilicum Tomaten Saus

1 eetlepel olijfolie

2 teentjes knoflook (fijn gesneden)

500 gram Tomaten Blokjes

1 eetlepel Tomatenpuree

1 eetlepel suiker

1 bosje Basilicum

Zout en Peper naar smaak.


Bereiding:


Rasp eerst de courgette op een schone theedoek. Spreid deze uit en bestrooi deze met zout. Het zout trekt de vloeistof eruit. Zet de courgette voor 20 minuten opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik bakpapier en plaats deze in de bakplaat.

Meng in een grote kom de geraspte courgette, kip gehakt, ei, paneermeel, parmazaanse kaas, knoflook, peterselie, basilicum, snuf zout en peper, goed door elkaar. Maak van het mengels balletjes die iets kleiner zijn dan een golfballetje en plaats deze op de bakplaat. Je kan ook een portioneerlepel gebruiken. Bak de gehaktballen voor 25 minuten. Daarna een paar minuten onder de grill voor een krokant jasje.


Voor de Basilicum Tomaten Saus kan je eigenlijk 2 dingen doen. Je kan natuurlijk kant en klare saus (pastasaus) kopen, maar het is veel lekkerder om deze zelf te maken. En het is reuze simple. Verhit de olijfolie in een steelpan. Voeg de fijn gesneden knoflook toe en fruit deze aan. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker toe en breng deze aan de kook. Zodra deze kookt, zet het vuur lager en laat het voor 5 minuten door sudderen. Af en toe wel even roeren. Snij de basilicum fijn en voeg deze toe. Neem de pan van het vuur en pureer deze even na met een staafmixer. Voeg als laatste een snuf zout en peper naar smaak en de saus is klaar.


Eet smakelijk.



14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page