top of page
  • Writer's pictureDirk Houtveen

Hartig Bladerdeeg Taartje

Heerlijk genieten van dit Hartig Bladerdeeg Taartje gevuld met Zoete Peer, Parmaham, Gorgonzola Kaas en gegarneerd met walnoten, tijm en honing. Perfect voorgerecht en een lust voor het oog.

Aantal personen: 6 / Bereidingstijd 30 min.


Ingrediënten:


6 plakken Bladerdeeg

6 plakken Parmaham

3 Zoete Peren

120 gr. Gorgonzola Kaas

1 et. Roomboter

3 et. Honing

Verse Tijm

Walnoten

Muffinvorm (6)


Bereiding:


Verwarm de oven op 210 graden. Vet een muffinvorm in met roomboter. Neem een plakje bladerdeeg en plaats deze in elke vorm, druk deze naar beneden zodat er een kommetje ontstaat. Snij de parmaham in repen en drapeer deze op het bladerdeeg. Halveer de peren en haal de klokhuis eruit. Snij vervolgens de peren in "zeer" dunne plakjes en plaats deze in elke hoek van het bladerdeeg. Plaats nu de muffinvorm in de oven voor 10 minuten. Na 10 minuten neem de muffinvorm uit de oven en leg elke vorm 20 gram Gorgonzola kaas. Zet de muffinvorm weer terug in de oven voor 5 minuten om de kaas lekker te laten smelten.


Haal de muffinvorm nu uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen. Daarna voorzichtig het bladerdeeg taartje losmaken van de muffinvorm. Leg het taartje op een mooi bord en besprenkel deze met crushed walnoten of een hele walnoot, verse tijm en honing.Eet smakelijk ...

10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page