top of page
  • Writer's pictureDirk Houtveen

Gerookte Zalm Beleving


Dit voorgerecht heeft alle heerlijke facetten van gerookte zalm. Zowel een Tartaar met Honing Mosterd Dille Dressing als een lekkere Mouse die ook als Borrelhapje kan dienen.


Gerookte Zalm Tartaar


Recept voor 4 personen.


Ingrediënten:

250 gr. Gerookte Zalm (Jongens van de Fant)

4 Witte boterhammen

4 Eetlepels Boursin

½ Sjalotje

½ Groene peper

2 Theelepels Dijon mosterd

1 Theelepel Cayenne Peper

1 Eetlepel rijstazijn

1 Citroen

Honig Mosterd Dille Dressing

Noorse Zalm Eitjes

Zout

Peper

Bereiding:

Doe de zalm in een kom en prak deze in gelijkmatige kleine stukjes. Snipper een ½ sjalotje en ½ groene peper klein en voeg deze bij de zalm. Doe er 2 theelepels Dijon mosterd, 1 theelepel Cayenne peper en 1 eetlepel rijstazijn hieraan toe. Snij de citroen doormidden en knijp de citroensap uit over de zalm. Mix alles door elkaar en voeg na smaak wat zout en peper toe. De Tartaar is nu klaar. Neem 4 witte boterhammen en toast deze goudbruin. Snij een rondje uit van +/- 5 cm. (het beste werkt het met een garneringsring). Neem 1 eetlepel Boursin en smeer deze als een basis in op de toast daarna 2 eetlepel zalm tartaar. Op de tartaar voeg je nu 1 eetlepel Honing Mosterd Dille Dressing en als finishing touch wat Noorse Zalm Eitjes.

Gerookte Zalm Toastje


Ingrediënten:

150 gr. Gerookte Zalm (Jongens van de Fant)

2 Witte boterhammen

4 Theelepels Boursin

¼ Sjalotje

½ Groene peper

2 Eetlepels Crème Fraise

1 Theelepels Dijon mosterd

½ Theelepel Cayenne Pepe

½ Eetlepel rijstazijn

½ Citroen

1 Komkommer

Versie Bieslook

Noorse Zalm Eitjes

Zout

Peper

Bereiding:

Doe de zalm in een kom en prak deze in gelijkmatige kleine stukjes. Snipper een ¼ sjalotje en ½ groene peper klein en voeg deze bij de zalm. Doe er 1 theelepel Dijon mosterd, ½ theelepel Cayenne peper, ½ eetlepel rijstazijn en 2 eetlepels Crème Fraise hieraan toe. Van de halve citroen, knijp de citroensap uit over de zalm. Mix alles goed door elkaar, zodat je een mouse krijgt en voeg na smaak wat zout en peper toe. De Mouse is nu klaar. Neem 2 witte boterhammen en toast deze goudbruin. Snij rondjes uit van +/- 2.5 cm. (het beste werkt het met een garneringsring). Neem 1 theelepel Boursin en smeer deze als een basis in op de toast daarna 1 eetlepel zalm mouse. Schil met een kaasschaaf 6 gelijk plakken, over de gehele lengte van de komkommer. Neem 2 plakken en snij dunne sliertjes voor de knoopjes. Met de volledige plakken komkommer, plaats deze rond de toast en knoop deze af met een dun sliertje komkommer. Neem een aantal Noorse Zalm Eitjes en Bieslook voor de garnering.

Eet smakelijk …..

52 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page