top of page
  • Writer's pictureDirk Houtveen

Geroosterde Tomaten Paprika Soep

Geroosterde Tomaten Paprika Soep is een heerlijke en smaakvolle soep die perfect is voor koude dagen of wanneer je zin hebt in een warme, hartige maaltijd. Hier is een eenvoudig recept om geroosterde Tomaten Paprika Soep te maken.


Voor 4 personen / Bereidingstijd 60 minuten


Ingrediënten:


6-8 grote tomaten, in kwarten gesneden

5 Zoete Punt Paprika's, in reepjes gesneden

1 Rode Paprika

1 Milde rode peper

1 Ui, fijngehakt

3 Teentjes knoflook, fijngehakt

2 Eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak

4 Takjes Rozemarijn

1 Theelepel gedroogde oregano

1 Theelepel gedroogde basilicum

0,5 Liter groentebouillon

1 Blikje tomatenblokjes (400 g)

Verse basilicumblaadjes, geraspte Parmezaanse kaas en Creme Fraise voor garnering.


Bereiding:


1. Verwarm je oven voor op 210°C. Leg de tomaten, paprika's, peper en rozemarijn takjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een braadslede. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi met zout en peper en rooster ze in de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn.


2. Terwijl de groenten roosteren, verwarm je een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de resterende olijfolie toe en sauteer de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.


3. Voeg de geroosterde tomaten, paprika’s en peper toe aan de pot, samen met de gedroogde kruiden. Roer goed door en laat het nog een paar minuten sudderen.


4. Voeg de groentebouillon en het blikje tomatenblokjes toe aan de pot en breng het geheel aan de kook. Laat het dan sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 20-30 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.


5. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren, of giet de soep voorzichtig in een blender en pureer tot hij glad is. Pas op bij het blenden, aangezien hete vloeistof kan spatten. Als je een dikke soep wilt, kun je minder bouillon toevoegen.


6. Proef de soep en pas de smaak aan met zout, peper en rode peper vlokken als dat nodig is.


7. Serveer de geroosterde tomaten-paprikasoep warm, gegarneerd met verse basilicumblaadjes, geraspte Parmezaanse kaas en een lepeltje Creme Fraise . Je kunt er ook een stukje knapperig brood bij serveren.



Geniet van je heerlijke geroosterde Tomaten Paprika Soep!

25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page